DE NATIONALE OPRUIMWEEK

De Nationale Opruimweek 21 – 25 maart

Methodes om afstand te doen van overbodige materiaal, Leven met minder spullen

Wil jij ook zo graag  leven met minder spullen? Genieten van de spullen die je hebt, zonder dat je je eerst helemaal suf moet zoeken waar ze gebleven zijn?

Wil jij ook zo graag genieten van je vrije tijd, rustig op de bank of in de tuin met een boek en een lekkere kop thee? Zonder de onrust in je hoofd over wat er nog allemaal gedaan of opgeruimd moet worden?

Dan heeft De Zuil Professional Organizing een paar leuke methodes voor je die je deze “Nationale Opruimweek” van 21-25 maart 2022, en natuurlijk ook in andere weken, kunt toepassen!

Vul deze week een ’21 dingen doos’

Vind je het moeilijk om met opruimen te starten, dan heb ik voor jou deze beginnerstruc. Zet een lege (verhuis)doos op een goed zichtbare plek in huis. Probeer deze week jezelf uit te dagen om er 21 voorwerpen in te stoppen, die je niet meer gebruikt of leuk vindt: een boek dat je al twee keer hebt gelezen, een vaasje dat al jaren nutteloos op de plank staat, die dubbele kurkentrekker, een keukenschaal die je afschuwelijk vindt, het jasje waar je uitgegroeid bent, de overtollige sjaals en mutsen die je deze winter wederom niet hebt gedragen, enz. Breng deze 21 dingen doos in het weekend naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt of gooi ze weg indien ze echt niet kunnen worden hergebruikt. Vind je het een leuke manier van opruimen? Begin de dag erna opnieuw met vullen. Maak er een sport van en je huis knapt zienderogen op!

Kies voor ‘omgekeerd opruimen’

Je hebt vast een la of een plank waar zoveel kleine spullen liggen, dat je al moedeloos wordt bij de gedachte die te moeten uitmesten. In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor ‘omgekeerd opruimen’. Hiervoor haal je alle spullen van  bijv. je besteklade in de keuken, uit de lade en leg deze in een lege (verhuis)doos. Leg bestek, en hetgene wat je gebruikt, dat je uit deze doos haalt, na gebruik netjes terug in de oorspronkelijke lade. Al de spullen die na 4 weken nog steeds onaangeroerd in de doos liggen, kun je  zonder pardon weggooien.

Pas de ‘1 erin – 1 eruit’ truc toe

Heb je afgelopen week een kast of lade helemaal goed opgeruimd en uitgesopt? Dan pas je voortaan  de ‘1 erin – 1 eruit’ truc toe. Koop je een nieuwe broek?  Oude broek eruit! Zo houd je je kast of lade op een hele simpele manier in opgeruimde staat!

Nu hoor ik vaak dat mensen tijdens zo’n opruimsessie enthousiast beginnen en na een aantal dagen al vastlopen. Herken jij dit ook? Niet getreurd, je bent niet de enige. Niets zo moeilijk om in je eentje aan zo’n sessie te beginnen. Want met wie deel je je successen? De momenten waarop je vastloopt? De problemen waar je tegenaan loopt?

Kies een gezellige vriend of vriendin uit waarmee je de challenge samen gaat doen, hou elkaar dagelijks op de hoogte, deel foto’s en vier je successen! Je mag ook altijd foto’s met mij, De Zuil Professional Organizing, delen!

Mocht het je nu toch niet lukken, ook samen niet? Dan kan je nog altijd mijn hulp inroepen. Ik ben “de bekende stok” achter de deur, diegene die jou het duwtje geeft om door te gaan, met humor en veel nieuwe inzichten.

Zit je omhoog? Word je onrustig van je volle huis? Bel, app of mail mij dan, ik kom graag langs voor een kennismakingsgesprek.

Actie: tijdens deze nationale opruimweek heb ik een passende actie; de eerste 2 mensen die zich in deze week aanmelden om gebruik te maken van mij, De Zuil Professional Organizing, krijgen de eerste sessie van 3 uur,  50% korting!!! Wie wil dat nu niet!! Grijp uw kans en meld u vandaag nog aan . De actie geldt tot en met 25  maart.

Geef een reactie